OM

Foto: Mikael Jönsson

Foto: Mikael Jönsson

Faugel, vad är det? För det första är det ett utomordentligt bra sätt att uttala ordet "fågel" på, så som man gör det i Skåne. För det andra är det som ni märkt namnet på mitt fotograferande, Faugel Fotografi.

Min förkärlek till fotografi och bildskapande som uttrycksform fick jag tidigt i livet, tyvärr var (och är) jag helt tondöv men kompenserade detta med att bli grym på att fotografera, teckna och illustrera. Jag fotograferar allt som oftast digitalt och arbetar gärna med montage och kreativ retusch i det digitala mörkrummet.

Från början kommer jag från den skånska ostkusten, hemmaorten är den lilla hamnstaden Åhus (känd för glass, vita stränder, beachhandboll, ål och vodka), men är sedan 14 år tillbaka bosatt i Göteborg. Jag har en tidigare yrkeskarriär som styrman i svenska handelsflottan och är utbildad fotograf vid Fotoskolan Göteborg. Tillsammans med min fotografkollega Rickard Olausson driver jag Skvader Media AB.

Det viktigaste jag har fått lära mig som kreatör är kort och gott "gör det". Att stanna upp och bara se problemen och inte lösningarna tar en aldrig dit man vill i slutändan. Det är som den här texten, den var svårt att skriva i början för orden fanns inte där, men till sist hittade jag ju fram till slutet.

Allt gott

 

Johanna Herbst, fotograf och kreatör